10 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ME ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΣΑΛΙΝΑ ΤΟΥΡΝΤΑ- ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ & ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag

Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες( I.D 18609)

Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ:
Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ και η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για ΡΟΥΜΑΝΙΑ και την πόλη ΣΙΝΑΪΑ. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πόλη.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΠΕΛΕΣ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΩΒ:
Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ, συνεχίζουμε για το φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ). Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
4Η ΗΜΕΡΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΜΠΙΚΑΖ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ:
Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. Η διαδρομή μας συνεχίζεται κατά μήκος της λίμνης Μπικάζ και του περίφημου ομώνυμου φαραγγιού. Η κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα σχηματίστηκε από το γκρέμισμα του βουνού, που έφραξε τη ροή των υδάτων του ποταμού Μπικάζ (1836). Η Γκούρα Χομορουλούι, τελικός μας προορισμός, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ:
Πρωινό και επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά ζωγραφισμένα μοναστήρια της ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, που κρύβουν το καθένα τη δική τους ιστορία. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια, SUCEVITA, MOLDOVITA, VORONET. Ξεκινάμε με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581-84 από το μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στη Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο "XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ", που το 1975 απενεμήθη από τη FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού). Όλα τα μοναστήρια αυτά προστατεύονται από την UNESCO. Τελειώνουμε τις επισκέψεις των μοναστηριών με την επίσκεψη μας στο μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του Μεγάλου Στεφάνου, που είναι πολύ γνωστό τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες του. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από το ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
6Η ΗΜΕΡΑ, ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (SALINA TURDA):
Πρωινό και αναχώρηση μέσω ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ για Κλούζ Ναπόκα, που είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας. Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Θα προσπεράσουμε ωστόσο την ΚΛΟΥΖ, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Μουσείο - αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που έχει γίνει γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αλλά τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες, κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda, ανακαινίστηκε και μετετράπη σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο αποτελώντας πλέον ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Ρουμανίας. Σήμερα, οι επισκέπτες του παλιού αλατωρυχείου καλούνται να κατέβουν σχεδόν 120 μέτρα μέσα στη Γη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του αλλά και να διασκεδάσουν ανεβαίνοντας στο καρουζέλ ή κάνοντας βαρκάδα που σε ξεναγεί στο υπόγειο ορυχείο και τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες. Εκτός από το σημαντικό βάθος που καθιστά το αλατωρυχείο ως το βαθύτερο μουσείο του κόσμου, η Salina Turda της Ρουμανίας περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες, ιστορίες και φωτισμό που εντυπωσιάζει. Το μουσείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα εκπληκτικό τουριστικό προορισμό. Κάποιες παλιές γραμμές με τις οποίες μεταφέρονταν με βαγόνια το χώμα και το αλάτι έξω από τις σπηλιές, εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Επιστροφή στην ΚΛΟΥΖ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
7Η ΗΜΕΡΑ, KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το ΣΙΜΠΙΟΥ, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο ΑSTRA. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας της πόλης από το παλάτι της 'Ανοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
9Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ:
Πρωινό και αναχώρηση μέσω ΡΟΥΣ - ΠΛΕΒΕΝ, με στάσεις καθοδόν, για τη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. 'Αφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
Πανόραμα Ρουμανίας-Μολδαβίας, 10 ημέρες
10Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ:
Μετά το πρωινό ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της και αναχωρούμε για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ, φθάνουμε το βράδυ.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Μοναδικό Δώρο!

Θέλετε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά δεν έχετε χρόνο να επιλέξετε το δώρο τους? Θέλετε να τους κάνετε δώρο κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ? Αγοράζοντας ένα Kantzos Travel Gift Voucher μπορείτε να εξαργυρώσετε το ποσό της αξίας του Voucher σας για κάθε υπηρεσία που παρέχει η εταιρία μας και με αυτό τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα σε αυτόν / αυτήν που δωρίζετε το Kantzos Travel Gift Voucher να επιλέξει την υπηρεσία στην οποία θέλει να εξαργυρώσει το Voucher που έχετε κάνει δώρο.
Περισσότερα

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0206E60000410501 | E-mail: Press Here