Με τι κριτήρια να επιλέξω την διαμονή μου σε ξενοδοχείο, Τι πρέπει να προσέχω όταν επιλέγω ξενοδοχείο

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ
Πρέπει να γνωρίζετε πως επειδή τα ξενοδοχεία έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, καλό είναι για την δική σας εξυπηρέτηση, να αναφέρετε πάντα τις ακριβής ανάγκες σας στους ανθρώπους της εταιρίας μας ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν τις πιο όμορφες και αξέχαστες διακοπές σας!
Τοποθεσία Ξενοδοχείου
Στην αναζήτηση του ξενοδοχείου σας η τοποθεσία είναι ίσως το πρωταρχικό στοιχείο το οποίο πρέπει να προσέξετε. Η σωστή επιλογή της τοποθεσίας του ξενοδοχείου σας μπορεί να σας γλυτώσει και χρόνο και χρήματα στις μετακινήσεις σας ή αντίθετα να σας επιβαρύνει. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρίσκεται κοντά στα αξιοθέατα τα οποία θέλετε να επισκεφθείτε, ή στα μέρη τα οποία θα επισκέπτεστε συχνά όπως παραλίες ή νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου θα πρέπει να σας δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε μαζικά μέσα μεταφοράς και σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης ( π.χ. super market). Σημαντικό είναι στις κεντρικές πόλεις του εξωτερικού να αποφεύγονται ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται εκτός τουριστικού κέντρου καθότι είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε σε προάστια χαμηλού βιοτικού επιπέδου και υψηλής εγκληματικότητας.
Κατηγορία Ξενοδοχείου- Τιμής
Αφού επιλέξετε την περιοχή στην οποία θέλετε να βρίσκεται το ξενοδοχείο σας επόμενο βήμα είναι να υπολογίσετε το budget το οποίο διαθέτετε για τη διαμονή σας και αντίστοιχα τη κατηγορία του καταλύματος (π.χ. 3*,4*). Η κατηγορία ενός ξενοδοχείου αντικατοπτρίζει την ποσότητα ή/και την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών. Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων δεν είναι εξ’ ορισμού καλύτερο σε επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών από ένα αντίστοιχο 3 αστέρων και αυτό διότι τις περισσότερες φορές η ποιότητα των υπηρεσιών είναι άμεσα συνυφασμένες με την διεύθυνση των ξενοδοχείων η οποία τείνει να αλλάζει συχνά. Γι αυτό το λόγο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρούνται ξενοδοχεία 4* - τα οποία παρόλο που έχουν περισσότερες παροχές στον τομέα των εγκαταστάσεων - να πωλούν τα δωμάτιά τους πιο οικονομικά από ένα αντίστοιχο 3*. Ένας καλός τρόπος να προστατευθεί ο επισκέπτης από αυτές τις -παγίδες- των -φθηνών- ξενοδοχείων που είδαν σε μια διαφημιστική καταχώρηση, είναι κάποιες ιστοσελίδες που απευθύνονται σε πελάτες ξενοδοχείων και αναφέρουν σχόλια προηγούμενων πελατών. Ο καλύτερος τρόπος όμως να γνωρίζετε σε τι ξενοδοχείο κάνετε ακριβώς κράτηση, είναι όταν απευθύνεστε σε ανθρώπους του τουρισμού οι οποίοι έχουν επισκεφθεί και γνωρίζουν τα ξενοδοχεία προσωπικά και μπορούν να σας ενημερώσουν επακριβώς για τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία του κάθε ξενοδοχείου που έχετε στις επιλογές σας.
Δωμάτια
Τώρα που επιλέξατε το ξενοδοχείο σας θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο δωμάτιο για εσάς και την παρέα σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι δωματίων από τους οποίους θα χρειαστεί να επιλέξετε κυρίως όταν ταξιδεύετε με μεγαλύτερη παρέα των 2 ατόμων. Απλά τρίκλινα ή τετράκλινα, διαμερίσματα, studios, suites κ.α. Όταν ταξιδεύετε με το “άλλο σας μισό” η επιλογή ενός διπλού κρεβατιού στο δωμάτιο πρέπει να είναι μονόδρομος πρέπει να γνωρίζετε όμως πως τα ξενοδοχεία σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν επιβεβαιώνουν διπλό κρεβάτι όταν κάνετε κράτηση σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο. Αυτό είναι κάτι που αποφασίζουν να το διαχειριστούν τη τελευταία στιγμή στο check in των πελατών. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το ζητήσετε από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα την στιγμή που κάνετε την κράτησή σας και να το επισημάνετε και κατά το check in στην reception του ξενοδοχείου. Όταν ταξιδεύετε με παρέα μικρή ή μεγάλη καλό είναι να μοιράζεστε τα δωμάτια με τους ανθρώπους που θέλουν τα ίδια πράγματα με εσάς στις διακοπές τους. Για παράδειγμα συνηθίζεται αυτοί που έχουν ταξιδέψει για διασκέδαση να μένουν όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο όπως και να κοιμόνται στο ίδιο δωμάτιο αυτοί που ταξιδεύουν για ξεκούραση. Η εμπειρία έχει δείξει πως με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται “μεταμεσονύκτιοι διαπληκτισμοί”… Επίσης υπάρχουν δωμάτια τύπου studio ή διαμερίσματα τα οποία προσφέρουν πολυκουζινάκι και ψυγείο κάτι το οποίο αποδεικνύεται σωτήριο κυρίως σε πακέτα διακοπών τα οποία δεν περιλαμβάνουν διατροφή ή ξενοδοχεία που δεν παρέχουν room service. Κάτι ακόμη το οποίο είναι σημαντικό να διευκρινίσετε σε δωμάτια τύπου “διαμερισμάτων” είναι κατά πόσο τα extra κρεβάτια είναι αναδιπλούμενα ή καναπέδες –κρεβάτια ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Πολλά από αυτά είναι αντίστοιχης ποιότητας με ένα κανονικό κρεβάτι σε κάθε περίπτωση όμως είναι καλό να είστε ενήμεροι εκ των προτέρων.
Γεύματα - Διατροφή
Σε πολλά τουριστικά πακέτα περιλαμβάνεται κάποιου είδους διατροφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διαμονή στο ξενοδοχείο περιλαμβάνει πρωινό κυρίως όταν αφορά ξενοδοχεία. Όταν κάνετε κράτηση σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο καλό είναι να διευκρινίζετε κατά πόσο το συγκρότημα προσφέρει πρωινό ή όχι και να ξεκαθαρίζετε αν περιλαμβάνεται στην τιμή ή όχι.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι διατροφής στα ξενοδοχεία:

BB: Bed and breakfast = Διαμονή με πρωινό

ΗΒ:Half Board/Ημιδιατροφή = Διαμονή με πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο

FB: Full Board/Πλήρης διατροφή= Διαμονή με πρωινό, γεύμα και δείπνο.

ΑΙ: All inclusive/ Όλα συμπεριλαμβανόμενα = Διαμονή με πλήρη διατροφή , snacks κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάποια ποτά.

Πρέπει να γνωρίζετε πως η ποσότητα του φαγητού, η ποικιλία των μενού και οι ώρες σερβιρίσματος διαφέρουν από προορισμό σε προορισμό πάντα σύμφωνα με τα τοπικά δεδομένα και τις παραδόσεις της χώρας. Επισκέπτες οι οποίοι έχουν ιδιαιτερότητες στις διατροφικές τους συνήθειες (π.χ. χορτοφαγικά γεύματα, τυχόν αλλεργίες) καλό είναι να ενημερώνουν το ξενοδοχείο ώστε να δοθεί η δέουσα προσοχή από το προσωπικό της κουζίνας εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Παροχές
Οι παροχές ενός ξενοδοχείου είναι αυτές που καθορίζουν την κατηγορία του και από αυτές κρίνεται πόσα αστέρια θα λάβει από το αντίστοιχο σύστημα κατηγοριοποίησης. Αυτές αφορούν κατά ένα μεγάλο μέρος στις εγκαταστάσεις και σε ένα μεγάλο μέρος τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Παροχές που αφορούν εγκαταστάσεις είναι πισίνα, spa, beauty center, mini golf, γήπεδα, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης κ.α. ενώ αντίστοιχα παροχές που αφορούν υπηρεσίες είναι 24ωρο room service, υπηρεσία πλυντηρίου, transfer/taxi service, κ.α. Όταν κλείνετε κάποιο ξενοδοχείο πρέπει να διευκρινίζετε ποιες από αυτές τις υπηρεσίες είναι δωρεάν παροχές και ποιες είναι με χρέωση ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Όλα τα ξενοδοχεία αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους αναλυτικά τις παροχές τους και είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε πολύ εύκολα. Επίσης υπάρχουν και οι ξεχωριστές παροχές των δωματίων οι οποίες αφορούν και συχνά περιλαμβάνουν LCD τηλεόραση, τηλέφωνο, πιστολάκι μαλλιών στο μπάνιο, χρηματοκιβώτιο κ.α. Ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα σε ότι αφορά στις παροχές του ξενοδοχείου και των δωματίων έτσι ώστε να καλύπτονται στο μέγιστο οι ανάγκες σας.
Αναζήτηση Ξενοδοχείου

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0259E60000489200 | E-mail: Press Here