Συχνές Ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν κράτηση ξενοδοχείου

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Συχνές Ερωτήσεις
Υπάρχουν 2 είδη κατηγοριοποίησης των δωματίων που ενδεχομένως να συναντήσετε σε ένα ξενοδοχείο ή κατάλυμα. Ο ένας είναι το είδος του δωματίου (π.χ. standard, studio, deluxe κλπ) και ο δεύτερος ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν ανά περίπτωση (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο).

Τα STANDARD δωμάτια ενός ξενοδοχείου συνήθως αντιπροσωπεύουν το βασικό τύπο δωματίου ενός ξενοδοχείου παρέχοντας τις βασικές ανέσεις.

Τα SUPERIOR δωμάτια (κάποια ξενοδοχεία χρησιμοποιούν και τον όρο executive) ορίζονται ως καλύτερα (superior) από τα standard και συνήθως υπερτερούν των standard σε μέγεθος, ποιότητα επίπλωσης και παρεχόμενων υπηρεσιών. Μια επιπλέον διαφοροποιήση που είναι αρκετά συχνή μεταξύ των superior και standard δωματίων είναι η παρεχόμενη θέα απο το δωμάτιο.

Τα DELUXE δωμάτια είναι η τρίτη και ανώτερη κατηγορία δωματίων που μπορείτε να βρείτε σε ένα ξενοδοχείο τα οποία συνήθως υπερέχουν σε μέγεθος, θέα, επίπλωση, υπηρεσίες κλπ απο όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Εκτός απο τα δωμάτια σε αρκετά ξενοδοχεία παρέχονται σουίτες (suites). Οι σουίτες διαχωρίζονται σε JUNIOR SUITES και SUITES.

Η Junior Suite είναι συνήθως ένα μεγαλύτερο δωμάτιο με ξεχωριστό καθιστικό όπου σε κάποιες περιπτώσεις η κρεβατοκάμαρα διαχωρίζεται με πόρτα και σε κάποιες άλλες με κάποιο διαχωριστικό το οποίο δε διαχωρίζει απόλυτα τους δύο χώρους. Η σουίτα (SUITE) η οποία είναι συνήθως ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο το οποίο έχει 2 ξεχωριστά δωμάτια (1 κρεβατοκάμαρα και 1 καθιστικό) τα οποία διαχωρίζονται με πόρτα. Πολλά ξενοδοχεία ορίζουν ώς σουίτα οποιοδήποτε δωμάτιο έχει sofa ή sofa bed (καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι) οπότε θα πρέπει να το λάβετε υπ' όψη στην επιλογή σας.

Τα Studios είναι δωμάτια τα οποία μοιάζουν στη διαρρύθμιση με τις Junior Suites άλλα είναι σαφώς πιο απλά δωμάτια απο αυτές. Το χαρακτηριστικό των Studios είναι ότι διαθέτουν κουζίνα/κουζινάκι και εξοπλισμό για μαγείρεμα. Τον τύπο αυτό δωματίου θα το συναντήσετε συχνότερα σε χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραθαλάσσια καταλύματα.

Τα Apartments είναι παρόμοια δωμάτια με τα Studios και διαθέτουν 1 ή 2 κρεβατοκάμαρες, ο αριθμός των οποίων συνήθως δηλώνεται στην περιγραφή του δωματίου (π.χ. 1 bedroom apartment, 2 bedroom apartment) και ένα καθιστικό. Τόσο τα studios όσο και τα apartments συνήθως παρέχουν μία ενιαία τιμή για την ενοικίαση του εν λόγω δωματίου, ανεξάρτητα από τον αριθμό ατόμων που θα διαμείνουν (π.χ. Studio 2-4 άτομα 80 ευρώ/ημέρα).Κάποιοι άλλοι όροι που ενδέχεται να συναντήσετε είναι :

Run of House που σημαίνει πρακτικά ο κατώτερος διαθέσιμος τύπος δωματίου που υπάρχει κάτα το check-in το οποίο μπορεί να είναι ένα standard δωμάτιο με περιορισμένη ή μέτρια θέα, ένα απλό standard δωμάτιο ή μερικές φορές και κάποιο καλής ποιότητας δωμάτια (π.χ. superior).

Economy Room ή Promo, οι οποίοι αναφέρονται σε ένα standard δωμάτιο το οποίο έχει καλύτερη τιμή επειδή είναι λίγο μικρότερο απο άλλα της κατηγορίας του, δεν προσφέρει καλή θέα κ.ο.κ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι παραπάνω περιγραφές ισχύουν γενικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις η ερμηνεία των παραπάνω όρων εξαρτάται απο το ξενοδοχείο, την κατηγορία του και την τοποθεσία του. Έτσι λ.χ. ένα standard δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων ενδέχεται να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες απο ένα superior ενός ξενοδοχείου 3 αστέρων. Επίσης πολλά ξενοδοχεία μπορεί να μην έχουν ή να μην ονομάζουν κανένα τύπο δωματίου standard και η κατηγοριοποιήση τους να ξεκινά απο τα superior δώματια.

Τα δωμάτια επίσης χωρίζονται σε μονόκλινα (single), δίκλινα (double), τρίκλινα (triple), τετράκλινα (quadruple), οικογενειακά δωμάτια (family room).

Στο δίκλινο δωμάτιο μπορεί να συναντήσετε κάποιες διαφοροποιήσεις όπως π.χ. double for single use το οποίο είναι ουσιαστικό ένα δίκλινο δωμάτιο το οποίο παρέχεται σε χαμηλότερη τιμή (ενδιάμεση συνήθως μεταξύ του κανονικού μονοκλίνου και του κανονικού δικλίνου) για αποκλειστική χρήση απο 1 άτομο. Επίσης υπάρχει η διαφοροποιήση μεταξύ του double room (δίκλινο δωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι) και του twin room (δίκλινο δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια). Αν το ξενοδοχείο δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το δίκλινο δωμάτιο θα έχει συγκεκριμένους τύπους κρεβατιών τότε στην περιγραφή του τύπου δωματίου θα αναφέρεται ο όρος double/twin. Εσείς μπορείτε να δηλώσετε την προτίμηση σας αλλά η εξύπηρετηση σας εξαρτάται απο τη διαθεσιμότητα την ημερομηνία που θα πραγματοποιήσετε το check in.Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με τις παροχές και τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε κάθε δωμάτιο.

Αφού ολοκληρώσετε την κράτηση σας, θα σας αποσταλεί ένα e-mail το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για κάθε ερώτημα σχετικά με την κράτησή σας. Οι συνεργάτες μας στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ρωτήσετε επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 2522669.

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν τη μετακίνηση (transfer) από και προς το αεροδρόμιο. Η πληροφορία αυτή θα αναφέρεται στην σελίδα πληρoφοριών του ξενοδοχείου. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται απο κάποια ξενοδοχεία δωρεάν και απο κάποια άλλα με κάποια πρόσθετη επιβάρυνση. Το kantzos.gr προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς απο και πρός το αεροδρόμιο ή ξενοδοχείο εφόσον το ξενοδοχείο δεν παρέχει αλλά με επιπλέον επιβάρυνση.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν θέση στάθμευσης στους πελάτες τους, μερικά με κάποια χρέωση. Η στάθμευση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι στη διακριτική ευχέρεια του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ενότητα της σελίδας του ξενοδοχείου.


Συνήθως το πρώτο παιδί μέχρι 12 ετών μπορεί να μείνει δωρεάν στο δωμάτιο των γονιών του χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα κρεβάτια. Το όριο της ηλικίας μπορεί να διαφέρει ανά ξενοδοχείο. Η πληροφορία θα βρίσκεται στη σελίδα του ξενοδοχείου. Επιλέγοντας με προσοχή των αριθμό των παιδιών και την ηλικία τους στη μηχανή αναζήτησης του kantzos.gr, θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα οι τύποι δωματιών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν την οικογένεια σας καθώς και η αντίστοιχη τιμή.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν επιπλέον πτυσσόμενα κρεβάτια. Ωστόσο μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί ως προς τους τύπους δωματίων στα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Συνήθως τα δωμάτια στα οποία υπάρχει δυνατότητα να προστεθεί ένα ή επιλέον κρεβάτια είναι τα δίκλινα δωμάτια. Η ποιότητα των πτυσσόμενων κρεβατιών διαφέρει απο ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και συνήθως επηρεάζεται απο την κατηγορία του καταλύματος.

Οδηγίες για να βρείτε το ξενοδοχείο σας υπάρχουν στη σελίδα των πληροφοριών. Συνήθως προσδιορίζουν την απόσταση του ξενοδοχείου από κάποιο κεντρικό σημείο ή το αεροδρόμιο. Τέλος, στην σελίδα πληροφοριών κάθε ξενοδοχείου υπάρχει χάρτης της περιοχής όπου εμφανίζεται η ακριβής θέση του ξενοδοχείου και ανάλογη σήμανση για το πού βρίσκεται ακριβώς το ξενοδοχείο στην εν λόγω περιοχή.

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν πρωινό. Συχνά είναι continental αλλά μπορεί και να είναι απλά καφές και κρουασάν. Αν περιλαμβάνεται στην τιμή θα αναφέρεται στη σελίδα πληροφοριών του ξενοδοχείου με τον όρο "complimentary breakfast" ή θα αναφέρεται δίπλα στον τύπο δωματίου (π.χ. δίκλινο με πρωινό).

Οι βασικοί τύποι πρωινού που προσφέρονται στα ξενοδοχεία είναι οι ακόλουθοι :

Πρωινό Continental (Continental Breakfast) : Συνήθως περιλαμβάνει τα περισσότερα ή όλα τα παρακάτω : φέτες ψωμί, βούτυρο/μαρμελάδα/μέλι, τυρί, ζαμπόν, κρουασάν, γλυκά αρτοσκευάσματα, ψωμάκια, χυμό φρούτων, καφέ/τσάι/σοκολάτα/γάλα.

Αγγλικό Πρωινό (English Breakfast) : ονομάζεται επίσης και πλήρες (full breakfast) και συνήθως περιλαμβάνει τα περισσότερα ή όλα τα ακόλουθα : δημητριακά, χυλό, φρούτα, γιαούρτι, αυγά με μπέικον, τηγανητό ψωμί, μαρμελάδα, τσάι και καφέ.

Αμερικάνικο Πρωινό (American Breakfast) : αυγά τηγανητά ή ποσέ, μπέικον, λουκάνικα, φέτες ψωμί ή του τόστ με μαρμελάδα, ζελέ και βούτυρο, τηγανίτες με σιρόπι, νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes) ή άλλα δημητριακά, καφέ ή τσάι και χυμό πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ.


Ναι. Ορισμένα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν ελάχιστο όριο ηλικίας προκειμένου να σας διαθέσουν δωμάτιο. Για παράδειγμα, μερικά ξενοδοχεία με καζίνο μπορεί να απαιτούν να έχετε συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σας. Επίσης υπάρχουν ξενοδοχεία μόνο για ζευγάρια και κάποιες άλλες κατηγορίες ξενοδοχείων που δε δέχονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Συνήθως αυτή η πληροφορία θα αναφέρεται στην περιγραφή του ξενοδοχείου. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είναι καλό να συμβουλευθείτε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Μοναδικό Δώρο!

Θέλετε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά δεν έχετε χρόνο να επιλέξετε το δώρο τους? Θέλετε να τους κάνετε δώρο κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ? Αγοράζοντας ένα Kantzos Travel Gift Voucher μπορείτε να εξαργυρώσετε το ποσό της αξίας του Voucher σας για κάθε υπηρεσία που παρέχει η εταιρία μας και με αυτό τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα σε αυτόν / αυτήν που δωρίζετε το Kantzos Travel Gift Voucher να επιλέξει την υπηρεσία στην οποία θέλει να εξαργυρώσει το Voucher που έχετε κάνει δώρο.
Περισσότερα

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να λαμβάνεις τις προσφορές μας:

Proud Member of

We accept the following Cards