Ποιά είναι η διαδικασία για να κάνω online αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Συχνές Ερωτήσεις
Καθώς θα εισάγετε τις πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης πτήσεων μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο κουμπί για να αναζητήσετε εισιτήριο απλής μετάβασης (One way) ή με επιστροφή (Roundtrip). Προεπιλεγμένη είναι η αναζήτηση εισιτηρίου με επιστροφή.

Ναι, μπορείτε να επιλέξετε πτήση από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε προορισμό.

Ο δικτυακός μας τόπος παρέχει τη δυνατότητα κράτησης εισιτηρίου για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Ωστόσο δεν μπορούμε να σας διαθέσουμε εισιτήρια για πτήσεις charter, για συγκεκριμένες εταιρείες χαμηλού κόστους και για εταιρείες οι οποίες δεν διαθέτουν αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Κατά την αναζήτησή σας θα χρειαστεί να επιλέξετε τον αριθμό των επιβατών που θα ταξιδεύσουν από την κάθε κατηγορία. Μπορείτε να περιλάβετε μέχρι και 8 επιβάτες ανά κράτηση. Οι κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:

Ενήλικες θεωρούνται οι επιβάτες από 12 ετών και άνω.

Παιδιά θεωρούνται οι επιβάτες από 2 έως 11 ετών. Δεν μπορούμε να εκδώσουμε εισιτήρια μέσω διαδικτύου για ασυνόδευτα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Βρέφη (χωρίς θέση) θεωρούνται οι επιβάτες έως 2 ετών. Κάθε επιβάτης άνω των 12 ετών μπορεί να συνοδεύει ένα βρέφος στην αγκαλιά του.

Προσέξτε ότι είναι πιθανόν μία πτήση να μην διαθέτει ειδικές τιμές για παιδιά ή/και βρέφη στην οποία περίπτωση θα σας δοθεί τιμή για ενήλικα.


Προκειμένου να ταξιδεύσουν παιδιά (ηλικίας 2 έως 11 ετών) που είναι ασυνόδευτα θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά. Δεν προσφέρουμε την δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για ασυνόδευτα παιδιά μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια θα βρείτε ορισμένους γενικούς κανόνες που συνήθως ισχύουν για ασυνόδευτα παιδιά:

Παιδιά τα οποία είναι άνω των 5 ετών μπορούν να πετάξουν με πτήσεις απευθείας ή με ανταπόκριση χωρίς συνοδό επιβάτη (σημειώστε ότι συνήθως δεν γίνονται δεκτά στην τελευταία πτήση ανταπόκρισης της ημέρας). Η ακριβής ηλικία εξαρτάται από την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας για αυτό θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσετε και μαζί τους. Πολλές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσία συνοδού για παιδιά αυτής της ηλικίας που ταξιδεύουν μόνα τους.

Παιδιά τα οποία είναι κάτω των 5 ετών δεν μπορούν να πετάξουν αν δεν συνοδεύονται από ένα μεγαλύτερο επιβάτη (συνήθως άνω των 15).Πολλές αεροπορικές εταιρείες μπορεί να χρεώνουν επιπλέον του εισιτηρίου την υπηρεσία συνοδού για παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως θέλουν να γνωρίζουν ποιος θα παραλάβει το ασυνόδευτο παιδί στον προορισμό του και απαιτούν την επίδειξη κάποιας ταυτότητας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό μπορεί να προκληθούν δυσάρεστες καθυστερήσεις για αυτό είναι καλό να γνωρίζετε τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία πριν την αγορά κάποιου εισιτηρίου για παιδί που ταξιδεύει χωρίς συνοδό.


Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένους ναύλους για βρέφη, παιδιά και ενήλικες άνω των 65. Οι εκπτώσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία, την πτήση και τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Εκτός της Οικονομικής θέσης, πολλές πτήσεις δίνουν τη δυνατότητα για εταιρικές θέσεις (Business Class) ή θέσεις πρώτης κατηγορίας (First Class). Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι οι ακόλουθες περιγραφές είναι γενικές και πολλές αεροπορικές εταιρείες μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα για να περιγράψουν αυτές τις κατηγορίες.

Η Οικονομική θέση (Economy Class) βρίσκεται στην κύρια καμπίνα του αεροσκάφους. Στην οικονομική θέση προσφέρονται συνήθως λιγότερες υπηρεσίες και ανέσεις και η τιμή της είναι χαμηλότερη. Τα εισιτήρια της οικονομικής θέσης έχουν συνήθως αρκετούς περιορισμούς σχετικά με την δυνατότητα αλλαγών και ακύρωσης. Σε κάποιες από αυτές δεν επιτρέπονται καθόλου αλλαγές και δεν επιστρέφονται χρήματα σε περίπτωση ακύρωσης παρά μόνο οι φόροι.

Η Εταιρική θέση (Business Class), όταν είναι διαθέσιμη σε μια πτήση, διαθέτει συνήθως φαρδύτερο κάθισμα και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των σειρών για τα πόδια των επιβατών. Το γεύμα της εταιρικής θέσης είναι καλύτερο από αυτό της οικονομικής θέσης. 'Aλλες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρονται είναι η ξεχωριστή γραμμή για το check-in και η χρήση των χώρων αναμονής (lounge) της αεροπορικής εταιρείας. Οι εταιρικές θέσεις είναι ακριβότερες από τις οικονομικές αλλά φθηνότερες από την πρώτη θέση.

Η Πρώτη θέση (First Class) βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους. Έχει λιγότερα και τα πιο άνετα καθίσματα όπως και τα καλύτερα γεύματα. Επίσης διαθέτει ξεχωριστή γραμμή για το check-in και πρόσβαση στους χώρους αναμονής των αεροπορικών εταιρειών (lounge). Τα εισιτήρια πρώτης θέσης είναι πάντα τα πιο ακριβά και δεν είναι διαθέσιμα σε όλα τα αεροσκάφη.


Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Μοναδικό Δώρο!

Θέλετε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά δεν έχετε χρόνο να επιλέξετε το δώρο τους? Θέλετε να τους κάνετε δώρο κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ? Αγοράζοντας ένα Kantzos Travel Gift Voucher μπορείτε να εξαργυρώσετε το ποσό της αξίας του Voucher σας για κάθε υπηρεσία που παρέχει η εταιρία μας και με αυτό τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα σε αυτόν / αυτήν που δωρίζετε το Kantzos Travel Gift Voucher να επιλέξει την υπηρεσία στην οποία θέλει να εξαργυρώσει το Voucher που έχετε κάνει δώρο.
Περισσότερα

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να λαμβάνεις τις προσφορές μας:

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0259E60000489200 | E-mail: Press Here