Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Αμστερντάμ, Ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ, Εκδρομές οργανωμένες και ατομικά ταξίδια στο Άμστερνταμ

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Οδικές & Αεροπορικές Εκδρομές στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Το Άμστερνταμ (παλαιότερα και Αμστελόδαμον) (Ολλανδικά: Amsterdam) είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της. Το 2009 ο πληθυσμός της πόλης είναι 758.198· ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Άμστερνταμ είναι περίπου ενάμισι εκατομμύριο.Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνισή του κέντρου. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά· τα περισσότερα κατοικούνται, άλλα είναι πια γραφεία, και μερικά είναι δημόσια κτήρια.

Η πόλη του Αμστερνταμ
Ιστορία
Το Άμστερνταμ ιδρύθηκε ως αλιευτικό χωριό στα τέλη του 12ου αιώνα. Από το φράξιμο (dam) του ποταμού Άμστελ πήρε το όνομά του. Απέκτησε δικαιώματα πόλης το 1300 ή 1301. Από τον 14ο αιώνα και εξής, το Άμστερνταμ αναπτύχθηκε, κατά πολύ μέσω του εμπορίου με τις πόλεις της Χανσεατικής Ομοσπονδίας. Τον 16ο αιώνα οι Ολλανδοί ξεσηκώθηκαν σε επανάσταση εναντίον του Φιλίππου Β’ της Ισπανίας και των διαδόχων του, που κλιμακώθηκε στον Ογδοηκονταετή Πόλεμο ο οποίος έφερε την ανεξαρτησία της Ολλανδίας. Η Ολλανδική Δημοκρατία έγινε γνωστή για τη σχετική θρησκευτική ανεκτικότητά της και έτσι Εβραίοι από την Ισπανία και την Πορτογαλία, ευκατάστατοι έμποροι από το Αντβέρπ (οικονομικοί και θρησκευτικοί πρόσφυγες από τα μέρη των Κάτω Χωρών που ελέγχονταν ακόμα από την Ισπανία), Ουγενότοι από τη Γαλλία (διωκόμενοι για τη θρησκεία τους) αναζήτησαν ασφάλεια στο Άμστερνταμ. Οι πλούσιοι, καλλιεργημένοι μετανάστες από τη Φλάνδρα έδωσαν τον τόνο της πόλης και κατέστησαν την Ολλανδία εμπορική δύναμη.
Η πόλη του Αμστερνταμ Ο 17ος αιώνας θεωρείται η 'Χρυσή Εποχή' του Άμστερνταμ. Στις αρχές του 17ου αιώνα το Άμστερνταμ ήταν η πλουσιότερη πόλη στην Ευρώπη. Πλοία απέπλεαν από το Άμστερνταμ προς τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και τις σημερινές Ινδονησία και Βραζιλία και έθεσαν τη βάση ενός παγκοσμίου εμπορικού δικτύου. Οι έμποροι του Άμστερνταμ είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών και Ολλανδική Εταιρεία Δυτικών Ινδιών. Οι εταιρείες αυτές απέκτησαν τις υπερπόντιες κτήσεις που έγιναν η βάση των μετέπειτα Ολλανδικών αποικιών. Το Άμστερνταμ ήταν το σημαντικότερο σημείο για την μεταφόρτωση αγαθών στην Ευρώπη και αποτελούσε το ηγετικό οικονομικό κέντρο του κόσμου.
Η πόλη του Αμστερνταμ Ο πληθυσμός από λίγο πάνω από 10.000 το 1500 αυξήθηκε σε 30.000 γύρω στα 1570, 60.000 γύρω στα 1600, 105.000 το 1622 και περίπου 200.000 γύρω στα 1700 (εικοσαπλάσια αύξηση μέσα σε 200 χρόνια). Από κει και πέρα, ο πληθυσμός δεν άλλαξε σημαντικά για τον επόμενο ενάμιση αιώνα. Κατά τα 100 χρόνια πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδόν τετραπλασιάστηκε, αλλά έμεινε αρκετά σταθερός από τότε μέχρι σήμερα.
< <
Η πόλη του Αμστερνταμ Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα επήλθε εξασθένιση της ευημερίας του Άμστερνταμ. Οι πόλεμοι της Ολλανδικής Δημοκρατίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία είχαν άμεσο αντίκτυπο στο Άμστερνταμ. Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων οι περιουσίες των κατοίκων του Άμστερνταμ έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο τους. Ωστόσο, με την εγκαθίδρυση του Βασιλείου της Ολλανδίας το 1815, τα πράγματα άρχισαν κάπως να βελτιώνονται.
'Η πόλη του Αμστερνταμ Στα τέλη του 19ου αιώνα η Βιομηχανική Επανάσταση έφτασε στο Άμστερνταμ. Το Κανάλι Άμστερνταμ-Ρήνος δημιουργήθηκε για να δώσει στο Άμστερνταμ άμεση πρόσβαση στον Ρήνο, ενώ το Κανάλι της Βόρειας Θάλασσας συνέδεσε το λιμάνι με τη Βόρεια Θάλασσα. Και τα δύο αυτά σχέδια βελτίωσαν δραματικά την επικοινωνία με την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο και έδωσαν στην οικονομία μια μεγάλη ώθηση. Από το 1850 μέχρι το 1900 ο πληθυσμός διπλασιάστηκε σε περίπου 500.000.
'Η πόλη του Αμστερνταμ Τα τέλη του 19ου αιώνα αποκαλούνται μερικές φορές η δεύτερη Χρυσή Εποχή του Άμστερνταμ. Χτίστηκαν ωέα μουσεία, ένας σιδηροδρομικός σταθμός και το Κονσερτχεμπάου. Ο πληθυσμός του Άμστερνταμ αυξήθηκε σημαντικά την περίοδο αυτή. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η Ολλανδία παρέμεινε ουδέτερη, αλλά το Άμστερνταμ υπέφερε λόγω της έλλειψης τροφίμων.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Αξιοθέατα
Το Άμστερνταμ έχει ένα ευρύ φάσμα από ψυχαγωγικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, από τα συναρπαστικά παλαιά κτήρια, όπως το Oude Kerk, έως το μοναδικό μουσείο μαριχουάνας(Hash Museum) . Τα μουσεία είναι τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στο Άμστερνταμ. Όλοι ξέρουν το Rijksmuseum, το Van Gogh Museum και το Stedelijk, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα. Το Άμστερνταμ έχει πάνω από πενήντα μουσεία που προσελκύουν πολλά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε έτος. Οι περιοχές που ακολουθούν και τα μνημεία επίσης είναι ενδιαφέρουσες και είναι ένα ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας του Άμστερνταμ.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Oude Kerk
Αυτή η παλαιά εκκλησία με τα μικρά σπίτια που προσκολλώνται στις πλευρές της, παραμένει ένα ήρεμοo σημείο στην καρδιά της ξέφρενης περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια. Τα κτήρια της, ειδικά το οκτάγωνο κωδωνοστάσιο με ύφος γοτθικό-αναγεννησιακό χρησιμοποιήθηκε από τους ναυτικούς για να πάρουν τα ρουλεμάν τους.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Η πλατεία Dam
Η πλατεία Dam είναι το κέντρο και η καρδιά του Άμστερνταμ, αν και υπάρχουν αναμφισβήτητα πιο ωραίες περιοχές στην πόλη. Σαν ιστορική περιοχή εντούτοις, είναι συναρπαστικό και αξίζει το χρόνο να το δείτε. Η πλατεία Dam έχει δει πολλά ιστορικά δράματα να ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των ετών, και ήταν παραδείγματος χάριν, η περιοχή υποδοχής για τον Napoleon και τα στρατεύματά του κατά τη διάρκεια της κατάληψης της πόλης το 1808. Η εντυπωσιακή ιστορία της πλατείας είναι καλά τεκμηριωμένη στο Ιστορικό μουσείο του Άμστερνταμ. Το Βασιλικό Παλάτι (Koninklijk Paleis) που εξουσιάζει την πλατεία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δημαρχείο και η κλασσική πρόσοψή του και τα λεπτά γλυπτά του προορίστηκαν να δοξάσουν την πόλη του Άμστερνταμ και την κυβέρνησή του. Αντίθετα με την ταραχώδη ιστορία του, η πλατεία είναι τώρα μια ένα ήρεμο μέρος και προσφέρει καταφύγιο στις εκατοντάδες περιστέρια και τουρίστες ώστε να ξεκουράσουν τα κουρασμένα πόδια τους.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Begijnhof
Ένα στενό, θολωτό πέρασμα οδηγεί σε αυτόν τον γοητευτικό κήπο που περιβάλλεται από τα παλαιά σπίτια. Τα σπίτια στην αυλή τα κατείχε κάποτε ο μοναχός Beguine nuns και είναι ακόμα και σήμερα σπίτι για τις ανύπαντρες γυναίκες. Στο κέντρο από το γρασίδι είναι μια μεσαιωνική εκκλησία και στον αριθμό 34 βρίσκεται το παλαιότερο σπίτι στο Άμστερνταμ. Η είσοδος είναι από τη Spui και υποδεικνύεται από ένα χαραγμένο σημάδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά πρέπει να είστε ήσυχοι!
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Τα κανάλια του Άμστερνταμ
Τα πολλά κανάλια έχουν οδηγήσει το Άμστερνταμ ώστε να γίνει γνωστό ως «Βενετία του Βορρά». Και έτσι, ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ δεν είναι πλήρες χωρίς μια κρουαζιέρα στα κανάλια. Μια κρουαζιέρα στα κανάλια μπορεί να είναι και συναρπαστική και χαλαρωτική κατά την ημέρα, αλλά και γοητευτική και ρομαντική τη νύχτα όταν φωτίζονται πολλά από τα σπίτια και τις γέφυρες . Τα τέσσερα κύρια κεντρικά κανάλια της πόλης είναι το Prinsengracht, το Herengracht, το Keizersgracht και ο Singel. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα μικρότερα κανάλια στη γειτονιά Jordaan, εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ευχάριστα το Brouwersgracht, το Bloemgracht και το Leliegracht.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Magere Brug
Από τις γέφυρες του Άμστερνταμ περίπου στο 1280 η πιο διάσημη είναι το Magere Brug ή αλλιώς η «Skinny Bridge» (μεμβρανοειδής γέφυρα). Είναι μια παραδοσιακή διπλό-φυλλη, ολλανδική σπαστή γέφυρα που συνδέει τις όχθες του ποταμού Amstel. Περίπου κάθε είκοσι λεπτά, η γέφυρα ανοίγει για να αφήσει τα πλοία να περάσουν. Η αρχική γέφυρα χτίστηκε το 1670, αλλά καθώς η κυκλοφορία στον Amstel αυξήθηκε, μια πιο μεγάλη γέφυρα χτίστηκε για να αντικαταστήσει την προηγούμενη μικρότερη.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Jordaan
Το Jordaan του Άμστερνταμ, κάποτε μια περιοχή εργατικής τάξης, σήμερα είναι πολύ γνωστό και επιζητούμενο. Οι ανακαινισμένες αποθήκες εμπορευμάτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, και το Jordaan κατοικείται τώρα από ένα ζωηρό μίγμα σπουδαστών, ευκατάστατων επιχειρηματιών και δημιουργικών επαγγελματιών. Το Jordaan έχει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με τα στενά δρομάκια του, τα γραφικά κανάλια, τα καφέ του, τις γκαλερί τέχνης και τα μοναδικά καταστήματα. Μπορείτε εύκολα να χαθείτε σε έναν ευχάριστο περίπατο μέσα στα γοητευτικά δρομάκια που συνδέουν τα 3 κύρια κανάλια.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Rembrandtplein (πλατεία)
Η Rembrandtplein είναι ευθυγραμμισμένη με τα μπαρ, τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία και είναι έτσι ένας μαγνήτης τουριστών. Ένα δημοφιλές κέντρο νυχτερινής ζωής, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τα παραδοσιακά ολλανδικά μπαρ που παίζουν πραγματική ολλανδική μουσική. Το καλοκαίρι, οι πεζόδρομοι ξεχειλίζουν από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν ένα ποτό και χαζεύουν τον κόσμο που περνάει. Στο κέντρο της πλατείας είναι ένα μικρό αλλά ευχάριστο πάρκο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να αποτείνετε φόρο τιμής στο άγαλμα του Rembrandt. Γύρω από την περιοχή θα βρείτε επίσης ποιοτικά βραδινά μαγαζιά, τους ομοφυλοφιλικούς τόπους συναντήσεως, τους σεβαστούς εμπόρους διαμαντιών και τα αναπόφευκτα ελκυστικά καταστήματα με τουριστικά.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Leidseplein (πλατεία)
Η Leidseplein ή πλατεία Leidse είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα του Άμστερνταμ για τη νυχτερινή της ζωή. Με πολλά εστιατόρια, clubs, coffeeshops, κινηματογράφους και θέατρα στην περιοχή, η Leidseplein είναι ένα παλλόμενο και ζωηρό μέρος. Στα θερμά θερινά βράδια, οι τουρίστες και οι ντόπιοι εκμεταλλεύονται εξίσου τις υπαίθριες τοποθεσίες των μπαρ για μερικά ατελείωτα και χαλαρά ποτά με φίλους. Οι πλανόδιοι μουσικοί, οι ζογκλέρ, οι fire-eaters και άλλοι performers ζωντανεύουνε την πλατεία, συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Η αγορά Albert Cuyp
Η Albert Cuypmarkt είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή και η πιο πολυάσχολη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, και είναι ιδιαίτερα τα Σάββατα. Υπάρχουν πάνω από 300 πάγκοι και τα αγαθά ποικίλουν από φρέσκα προϊόντα, ως ενδύματα και μικροπράγματα, με τις χαμηλότερες τιμές στο Άμστερνταμ. Η αγορά βρίσκεται μέσα στην περιοχή Pijp, που περιβάλλεται από πολλά ευχάριστα καφέ και μικρά καταστήματα. Υπάρχουν και άλλες συνηθισμένες και τακτικές υπαίθριες αγορές στο Άμστερνταμ.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Artis ZOO - Ο Ζωολογικός Κήπος
Δεξιά από το κέντρο του Άμστερνταμ, μπορείτε επίσης να βρείτε τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας. Αποτελείται από τέσσερις κύριες περιοχές: Ζωολογικός Κήπος, Πλανητάριο, Βοτανικοί Κήποι και Γεωλογικό και Ζωολογικό Μουσείο. Στο ζωολογικό κήπο μόνο, θα βρείτε ζώα από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ένα μοναδικό κανάλι- ενυδρείο σας παρουσιάζει ποιά ζώα περιπλανώνται στα κανάλια του Άμστερνταμ. Το πλανητάριο προσφέρει στα παιδιά ένα ταξίδι στο σύμπαν. Στους ήσυχους κήπους, μπορείτε να βρείτε πολλά παλαιά δέντρα και αγάλματα σύγχρονων καλλιτεχνών καθώς επίσης και ένα εντυπωσιακό θερμοκήπιο τροπικών δασών. Το γεωλογικό μουσείο σας παρουσιάζει πώς ο πλανήτης έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 4 δισεκατομμύριων ετών.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Vondelpark
Το Vondelpark βρίσκεται στο νότο του Άμστερνταμ, ακριβώς πέντε λεπτά με τα πόδια από την Leidseplein και σε περπατίσιμη απόσταση από το Rijksmuseum, το μουσείο Stedelijk και το Van Gogh Museum. Με 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το Vondelpark είναι το διασημότερο πάρκο στις Κάτω Χώρες.
'Η πόλη του Αμστερνταμ
Hortus Botanicus - Ο Βοτανικός Κήπος
Το Άμστερνταμ έχει έναν μεγάλο και ελκυστικό βοτανικό κήπο που ονομάζεται Hortus Botanicus, ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο (περίπου το 1632). Έχει περισσότερα από 6000 φυτά και μερικά από τα φυτά είναι πραγματικά μοναδικά όπως ο ηλικίας 2000 ετών αθάνατος κάκτος. Στον πρόσφατα ανακαινισμένο προστατευόμενο πορτοκαλεώνα του Hortus Botanicus, ένα όμορφο cafe με μια μεγάλη εξωτερική ταράτσα προς στον κήπο καλωσορίζει τους επισκέπτες. Τοποθετημένος σε μια σύντομη που περπατείται απόσταση από το Rembrandts House , πολύ κοντά στο ζωολογικό κήπο Artis του Άμστερνταμ, το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Αντίστασης, ο Hortus Botanicus παραμένει μια ευχάριστη όαση ειρήνης στο πολυάσχολο και συνωστισμένο κέντρο του Άμστερνταμ.

Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Η εταιρία μας συνεργάζεται με πάρα πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Σε περίπτωση που βρείτε αλλού καλύτερες τιμές ενημερώστε μας!!!!
Περισσότερα
Βρείτε το ξενοδοχείο διαμονής σας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς με την εγγύηση ενός μεγάλου Tour Operator.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0206E60000410501 | E-mail: Press Here