Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Μπάνσκο, Ξενοδοχεία στο Μπάνσκο, Εκδρομές οργανωμένες και ατομικά ταξίδια στο Μπάνσκο

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Οδικές & Αεροπορικές Εκδρομές στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
ΜΠΑΝΣΚΟ
Το Μπάνσκο (βουλγ.: Банско) είναι μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πίριν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην πόλη υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός. Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού. Μετά από την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ τζαζ στην πόλη, το Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο
Oροσειρά Πίριν
Η οροσειρά των όρων Πιρίν φέρει το πνεύμα της ελευθερίας και της αγάπης. Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του Μπάνσκο θεωρούν τους εαυτούς τους ισχυρούς και ανεξάρτητους. Κατά τη διάρκεια των ετών του οθωμανικού ζυγού, το Μπάνσκο έγινε το φρούριο του βουλγαρικού πνεύματος. Αυτό το πνέυμα είναι ο λόγος για τον οποία το Μπάνσκο απολάμβανε μια θέση περιορισμένης αυτονομίας μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο
Οικονομική ανάπτυξη
Το επιχειρηματικό πνεύμα του Banskalii και η κλίση τους προς την καινοτομία ήταν το θεμέλιο για την απίστευτη οικονομική και πνευματική άνοδο στην πόλη γύρω στο τέλος του 17ου και την αρχή του 18ου αιώνα. Η πλούσια κατηγορία βιοτεχνών και εμπόρων που προέκυψε μετέφερε εμπορεύματα με τα καραβάνια από το Αιγαίο έως την κεντρική και δυτική Ευρώπη. Μερικοί από αυτούς άνοιξαν τα γραφεία τους εκεί. Μέσω αυτών τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού υλικού και πνευματικού πολιτισμού έφθασαν στο Μπάνσκο και επέδρασαν ευεργετικά στον πληθυσμό του. Η ισχυρή κίνηση στην ανάπτυξη των τεχνών, των εκδόσεων, στην εκπαίδευση, η γενική υλική ευημερία των κατοίκων έφερε την πόλη στο αποκορύφωμά της και επέδρασε στον σχηματισμό και την καθιέρωση της βουλγαρικής εθνικής συνείδησης. Ο Paisii Hilendarski, ο πνευματικός πατέρας της βουλγαρικής αναγέννησης, γεννήθηκε εδώ ακριβώς. Έγραψε "το Istoriya του Slavenobolgarskaya" (Ιστορία των Σλαβοβούλγαρων) – μικρή, αλλά κατά την άποψη των βούλγαρων σημαντική για την παγκόσμια ιστορική αναφορά, και το ανέδειξε όπως έναν αναμμένο φανό στο σκοτάδι της κατοχής πέντε αιώνων. Ο αντάξιος διάδοχός του ήταν ο πατριάρχης της σύγχρονης βουλγαρικής εκπαίδευσης - Neofit Rilski. Η δραστηριότητά του ήταν εκτεταμένη και η συμβολή του στην πνευματική αύξηση του έθνους και την καθιέρωση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας ήταν αληθινά μεγάλη.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο
Χιονοδρομικό κέντρο
Με την θεαματική κατάβαση του παγκοσμίως γνωστού σκιέρ Μαρκ Ζιραρντέλη στην πίστα που φέρει το όνομα του επίσης παγκοσμίως γνωστού σκιέρ Αλμπέρτο Τόμπα, έγινε η επίσημη έναρξη της τουριστικής χιονοδρομικής περιόδου στο Μπάνσκο. 20 χρόνια εντατικής εργασίας, προσπαθειών και επενδύσεων πάνω από 30 εκ € χρειάστηκαν στην πόλη για να μπει στον κατάλογο των καλύτερων ευρωπαϊκών ορεινών θέρετρων. Αυτά είπε στον ρεπόρτερ του ΡΒ, Κρασιμίρ Μαρτίνοφ, ο δήμαρχος της πόλης Μπάνσκο, κ Αλεξάντερ Κραβάροφ. Το Μπάνσκο λειτουργεί σαν ορεινό θέρετρο διακοπών ολόκληρο το χρόνο. Το χειμώνα σαν ένα υπέροχο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό Πίριν και το καλοκαίρι σαν σημείο εκκίνησης για τις γραφικές τουριστικές διαδρομές και τις πολιτιστικές, και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο Εδώ και μερικά χρόνια το Μπάνσκο έχει μετατραπεί σε δημοφιλή χώρο των ξένων τουριστών. Ο βασικός όγκος τους προέρχεται από την Βρετανία, Ρωσία, Ανατολική Ευρώπη, αλλά και τα Βαλκάνια. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους σκιέρ που έρχονται από χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως η Γαλλία. Αναμένεται, ότι τον φετινό χειμώνα ο αριθμός των ξένων τουριστών θα αυξηθεί κατά 30%, ξεπερνώντας τις 20 χιλ άτομα. Το Μπάνσκο διαθέτει 38 ξενοδοχεία, 5 κατασκηνώσεις, 18 σπίτια που νοικιάζονται σε τουρίστες και 64 δωμάτια. Ο συνολικός αριθμός των κλινών είναι 4421.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο Το καινούργιο τελεφερίκ του Μπάνσκο, οι καινούργιες πίστες και τα λιφτ, τα μπαρ και τα σαλέ στο βουνό, σας προσφέρουν «αυστριακή» ποιότητα για το αγαπημένο σας σπορ και για τα διαλείμματα ξεκούρασης. Σας περιμένουν 35 χλμ πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας στο πιο μοντέρνο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων . Όσοι θα θέλατε να μάθετε σκι θα το φροντίσουν εκπαιδευμένοι σκιερ. Υπάρχουν κάρτες, εξοπλισμός, ελληνόφωνοι δάσκαλοι και φυσικά χιόνι. Εσείς που δεν κάνετε σκι ευκαιρία για να εξερευνήσετε το Μπάνσκο που έχει αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και αξιοθέατα με παράδοση στη αγιογραφία, στα ξυλόγλυπτα και στις λαϊκές τέχνες. Στο διπλανό χωριό Ντομπρίνιστε υπάρχουν θερμά λουτρά, ευκαιρία για λίγη λουτροθεραπεία και χαλάρωση. Για τις υπόλοιπες ώρες πολύ, πολύ διασκέδαση. Στο Μπάνσκο μας περιμένουν πισίνες, σάουνες, μασάζ, αίθουσες γυμναστικής, μπαρ και καφετέριες, ντίσκο και πάνω από 100 γραφικές ταβέρνες, οι περισσότερες με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Γουρουνόπουλα, γεμιστά αρνιά και κυνήγι, όλα εκεί! Είναι και το Κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι, ανελλιπώς και παντός καιρού, για χαβαλέ ή ακόμα και για αγορές. Μαγαζιά με σουβενίρ, με εξοπλισμό σκι αλλά και με ρούχα και είδη σπορ. Όλα εκεί!
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο
Εστιατόρια
Η κουζίνα περιλαμβάνει κρέας σε μεγάλη ποικιλία, κυρίως ψητό, και πολύ τουρσί. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης Ελλήνων, μάλιστα, τα πιάτα είναι αρκετά προσαρμοσμένα στις γαστρονομικές συνήθειές μας. Ενα καλό γεύμα με κρασί ή μπίρα δεν ξεπερνάει τα 15 ευρώ το άτομο.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο
Πρόσβαση
Προτιμήστε το αυτοκίνητο. Είναι εύκολο ταξίδι και διαρκεί γύρω στις 8 ώρες από Αθήνα και γύρω στις 3 από Θεσσαλονίκη – η διαδρομή μετά τα σύνορα δεν ξεπερνάει τις 2 ώρες. Αν δεν διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο, υπάρχουν και τα ταξιδιωτικά γραφεία που θα σας μεταφέρουν στο Μπάνσκο με πούλμαν. Εχετε υπόψη σας, όμως, ότι λόγω των υποχρεωτικών στάσεων θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 ώρες ώσπου να φτάσετε στον προορισμό σας.

Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Η εταιρία μας συνεργάζεται με πάρα πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Σε περίπτωση που βρείτε αλλού καλύτερες τιμές ενημερώστε μας!!!!
Περισσότερα
Βρείτε το ξενοδοχείο διαμονής σας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς με την εγγύηση ενός μεγάλου Tour Operator.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0206E60000410501 | E-mail: Press Here