Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Κω, Ξενοδοχεία στην Κω, Εκδρομές οργανωμένες και ατομικά ταξίδια στην Κω

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Οδικές & Αεροπορικές Εκδρομές στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
ΚΩΣ
Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό 30.947 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο. Η επιφάνεια του νησιού είναι 290,3 τ.χλμ. με ακτογραμμή 112 χιλιομέτρων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Κως, όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Απέχει από τον Πειραιά 200 ναυτικά μίλια. Είναι ένα πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Η σημερινή Κως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί με πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών, ψυχαγωγίας.
Η πόλη της Κως
Ιστορία
Το νησί κατοικήθηκε από τους Προϊστορικούς χρόνους. Αποικίστηκε αρχικά από τους Κάρες και στους ιστορικούς χρόνους δέχτηκε Δωριείς από την Αργολίδα. Τον 7ο-6ο αι. π.Χ., η Κως μαζί με τις πόλεις Κνίδου, Αλικαρνασσού, Ιάλυσο, Κάμειρο και Λίνδο, αποτέλεσε τη Δωρική εξάπολη. Το 500 π.Χ. κατακτήθηκε από τους Πέρσες, από τους οποίους ελευθερώθηκε το 479 π.Χ. και έγινε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τον 4ο αι. π.Χ. κυρίως ύστερα από την εγκαθίδρυση της νέας πόλης της Κω (366 π.Χ.) στην Β.Α. ακτή του νησιού, στη θέση της σημερινής πρωτεύουσας. Στην Κω γεννήθηκε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης (460-357 π.Χ.), μετά το θάνατου του οποίου καθιερώθηκε στο νησί το Ασκληπιείο.
Η πόλη της Κως Κατακτήθηκε από το Μέγα Αλέξανδρο το 366 π.Χ.. Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το νησί παρήκμασε, αλλά γνώρισε νέα ακμή στους Βυζαντινούς χρόνους. Λεηλατήθηκε από τους Σαρακηνούς (11ο αι. μ.Χ.), πέρασε στους Γενοβέζους, τους Ενετούς και το 1315 στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το 1522 κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς, ενώ το 1912 περιήλθε στους Ιταλούς. Στις 3 Οκτωβρίου 1943 καταλήφθηκε από Γερμανικά στρατεύματα και στις 9 Μαϊου 1943 πέρασε στα χέρια των Άγγλων. Στις 7 Μαρτίου 1948 πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση του νησιού με την Ελλάδα. Το νησί της Κω πλήγηκε από σεισμούς κατά τα έτη 142, 469, 554 και 1933.
Η πόλη της Κως
Αξιοθέατα
Στην Κω το σίγουρο για τον επισκέπτη είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθεί, μιας και διαθέτει πολλά αξιοθέατα. Το νησί είναι μεγάλο με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με μεγάλες εναλλαγές, έτσι προσφέρεται για εξερευνήσεις.
Η πόλη της Κως
Τα ερείπια της αρχαίας πόλης
Τα ερείπια της αρχαίας πόλης μαζί με τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά οικοδομήματα κοντά στο λιμάνι: Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τμήματα της Αρχαίας Αγοράς (4ου - 3ου αι. π.Χ.), η Μεγάλη Στοά (Καμάρα του Φόρου) και άλλες μικρότερες στοές με ιερά αφιερωμένα στο Διόνυσο, την Αφροδίτη και τον Ηρακλή. Στο εσωτερικό της πόλης το Ωδείο (3ου αι. π.Χ.) καλά διατηρημένο με 12 κερκίδες και θολωτές στοές, η Κάζα Ρομάνα αναστηλωμένο ρωμαϊκό αρχοντικό με θαυμάσια μωσαϊκά. Επίσης το Ξυστό (μέρος του Γυμναστηρίου)(2ου αι. π.Χ.) με δεκαέξι αναστηλωμένες κολώνες από τις εβδομήντα που το αποτελούσαν συνολικά, τα δύο κτίρια που στέγαζαν τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά λουτρά και ένα μέρος του Ρωμαϊκού δρόμου με μάρμαρα, μωσαϊκά και ψηφιδωτά.
'Η πόλη της Κως
Αρχαιολογικό Μουσείο
Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και περιλαμβάνει συλλογή με ευρήματα προϊστορικά, γλυπτά ελληνιστικά και κλασικά μικρά αγάλματα της Αφροδίτης, του Έρωτα, της Δήμητρας, του Ιπποκράτη, επιγραφές και ψηφιδωτά με παραστάσεις και αρχιτεκτονικά μαρμάρινα μέρη ναών και κτιρίων.
'Η πόλη της Κως
Το κάστρο των Ιπποτών
Χτισμένο στη δεξιά μεριά του λιμανιού, αποτελεί το επιβλητικότερο μνημείο της Ενετοκρατίας. Διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και αποτελεί κλασικό δείγμα επιβλητικής αμυντικής της εποχής του. Έχει διπλό τείχος και τάφρο. Κατασκευάστηκε το 15ο αι. αλλά ολοκληρώθηκε το 16ο αι.
'Η πόλη της Κως
Ο πλάτανος του Ιπποκράτη
Ένα τεράστιο δέντρο με περίμετρο κορμού 12 μέτρα. Πιστεύεται ότι φυτεύτηκε από τον Ιπποκράτη πριν 2400 χρόνια περίπου και ότι κάτω απ' τη σκιά αυτού του δέντρου δίδαξε ο Ιπποκράτης την Ιατρική στους μαθητές του. Μια γέφυρα συνδέει το σημείο, όπου βρίσκεται ο πλάτανος, με το Κάστρο των Ιπποτών.
'Η πόλη της Κως
Το Ασκληπιείο της Κω
Είναι το πιο διάσημο σημείο της Κω και άρχιζε να χτίζεται τον 4ο αι. π.Χ.. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη μέσα σε άλσος με κυπαρίσσια και επρόκειτο για το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας. Από το ναό του Ασκληπιού σώζονται μόνο τα θεμέλια και λίγες κολώνες, ενώ κολώνες σώζονται και από τη στοά που φέρεται ότι στέγαζε την Ιατρική Σχολή του Ιπποκράτη. Σε κοντινή απόσταση υπήρχαν κατά την αρχαιότητα θερμές πηγές με τρεχούμενα ιαματικά νερά.
'Η πόλη της Κως
Οι παραλίες της Κω
Οι περισσότερες από τις παραλίες στην Κω είναι οργανωμένες και διαθέτουν όλες τις ανέσεις αλλά καθώς το νησί είναι μεγάλο, υπάρχουν και πολλές παραλίες που είναι απομονωμένες και κάποιες που ο επισκέπτης που θα βρεθεί εκεί θα νομίζει ότι έχει πολυ καιρό να πατήσει ανθρώπινο πόδι. Αρκεί να έχετε διάθεση για εξερεύνηση και όρεξη για πολλά χιλιόμετρα. Στη Κω από ένα ιδιόμορφο καπρίτσιο της φύσης θα βρείτε τις πιο εκτεταμένες παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο, παραλίες που στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ακτογραμμή και τις αμμουδιές στην δυτική Πελοπόννησο.
'Η πόλη της Κως
Παραλία Παραντάις
Η φύση έκανε και πάλι το θαύμα της και μένουμε πάλι εκστατικοί αντικρίζοντας από τον κατηφορικό δρόμο μια απέραντη παραλία να ξεδιπλώνεται μπροστά μας δημιουργώντας ένα τεράστιο κόλπο μήκους σχεδόν έξι χιλιομέτρων. Έξι χιλιόμετρα γκρίζα αμμουδιά και πάνω της εκατοντάδες πολύχρωμες αναπαυτικές ξαπλώστρες. Σε όποιο σημείο κι αν αποφασίσεις να αφήσεις την πετσέτα σου και να κολυμπήσεις η παραλία είναι το ίδιο όμορφη.Τα νερά είναι ρηχά αλλά περπατώντας πιο μέσα βαθαίνουν. Στο βυθό ούτε ένα βραχάκι και στρέφοντας το βλέμμα πίσω σου βλέπεις να υψώνονται λόφοι γεμάτοι κέδρους και φοίνικες. Όλα αυτά σου δημιουργούν την αίσθηση πως θέλεις να κολυμπάς με τις ώρες. Η παραλία διαθέτει και θαλάσσια σπορ για περισσότερη περιπέτεια, αλλά και ταβέρνες με θέα την παραλία με φρέσκο ψάρι. Πιστεύω πως αν επισκεφθείτε την Κω είναι μια από τις παραλίες που αξίζει να πάτε .
'Η πόλη της Κως
Παραλία Θέρμες
Μπαίνεις σιγά σιγά μέσα στο νερό. Όταν συνηθίσεις την θερμοκρασία δεν θέλεις να βγεις. Το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα φυσικό σπα. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου γύρω σου, πολύ κοντά σου, αλλά επικρατεί ησυχία λες και βρίσκεσαι σε μια ιερή συνάθροιση. Είναι γνωστό ότι τα θερμά λουτρά έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό για όλες τις ηλικίες. Όχι μόνο στους μεγαλύτερους που καταφεύγουν σε αυτά για την θεραπεία από αρθροίτιδες και ρευματοπάθειες αλλά και στις νεότερες ηλικίες τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν εκτός από χαλάρωση και ευεξία, όμορφο και λαμπερό δέρμα, θεραπευτικά επίσης και για γυναικολογικές παθήσεις! Η παραλία στις Θέρμες της Κω έχει μια σπάνια άγρια ομορφιά, περιβάλλεται από μεγάλους βράχους και έχει σκούρα μικρά βότσαλα.
'Η πόλη της Κως
Παραλία Τιγκάκι
Άλλη μια απέραντη παραλία της Κω. Μια επίσης καλά οργανωμένη παραλία που η χρυσή της άμμος θυμίζει τροπικό νησί.Το Τιγκάκι είναι από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται μόλις έντεκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και έχει έκταση δέκα χιλιομέτρων. Τα ρηχά της νερά σε προκαλούν για παιχνίδια μες’τη θάλασσα και έχει ιδανικές συνθήκες για γουίντσέρφινγ. Επίσης ο παραλιακός δρόμος που συνδέει το Τιγκάκι με το κέντρο της πόλης της Κω είναι ιδανικός για βόλτες με ποδήλατο. Πάνω από την παραλία θα βρείτε πολλά εστιατόρια καφέ ενοικιαζόμενα δωμάτια ξενοδοχεία αλλά και εμπορικά καταστήματα. Το Τιγκάκι λοιπόν δεν έχει μόνο μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού αλλά είναι και μια αυτόνομη παραθεριστική περιοχή.
'Η πόλη της Κως
Παραλία Καρδάμαινα
Μια πολύ γνωστή παραλία και χωριό της Κω με πολύ τουρισμό, δυνατότητες διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, φαγητό και διασκέδαση. Άσπρη αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος πάνω από τρία χιλιόμετρα και εκτός από τα οργανωμένα κομμάτια της παραλίας που βρίσκονται μπροστά στο χωριό, αν πάρετε το δρόμο δεξιά του χωριού θα συναντήσετε σε όλο το μήκος της παραλίας αμμόλοφους με κέδρους και θα βρείτε πιο ερημικά και ήσυχα σημεία χωρίς ξαπλώστρες με την φυσική σκιά των δέντρων. Εκεί υπάρχουν και οι πιο πρόσφατα χτισμένες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες .
'Η πόλη της Κως
Κλίμα
Το κλίμα της Κω είναι ήπιο, από τα καλύτερα της μεσογείου, χωρίς πολύ κρύο το χειμώνα και χωρίς πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Η μέση ετήσια θερμοκρασία ανέρχεται στους 19 βαθμούς κελσίου. Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Φεβρουάριος κι ο θερμότερος ο Ιούλιος. Σπάνιες είναι οι ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια στο νησί, ακόμα και το χειμώνα. Η ομίχλη είναι επίσης σπάνιο και παροδικό φαινόμενο. Στη Νίσυρο οι κλιματολογικές συνθήκες είναι περίπου οι ίδιες.

Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Η εταιρία μας συνεργάζεται με πάρα πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Σε περίπτωση που βρείτε αλλού καλύτερες τιμές ενημερώστε μας!!!!
Περισσότερα
Βρείτε το ξενοδοχείο διαμονής σας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς με την εγγύηση ενός μεγάλου Tour Operator.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0206E60000410501 | E-mail: Press Here