Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Κέρκυρα, Ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, Εκδρομές οργανωμένες και ατομικά ταξίδια στην Κέρκυρα

  • MyAccount
  • Rent a Bus or a Coach
  • English Version:English Flag
Οδικές & Αεροπορικές Εκδρομές στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
ΚΕΡΚΥΡΑ
Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας. Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορας (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.). Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
Η πόλη της Κέρκυρας
Ιστορία
Ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας στην Κέρκυρα βρίσκουμε από την παλαιολιθική εποχή, αλλά και από την νεολιθική εποχή έχουν βρεθεί σε διάφορες περιοχές λείψανα. Από την ομηρική εποχή κατοικούσαν οι περίφημοι Φαίακες οι οποίοι ήταν Φοινικικής καταγωγής. Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι που εγκαταστάθηκαν είναι από την Ερέτρια της Εύβοιας. Στο νησί ήδη κατοικούσαν Ιλλύριοι. Κατόπιν εγκαταστάθηκαν Κορίνθιοι με αρχηγό τον Χερσικράτη το 734 π.Χ. Μαζί με τη μητρόπολη της Κορίνθου ίδρυσε την Επίδαμνο, το σημερινό Δυρράχιο. Η Κέρκυρα, ώντας αποικία της Κορίνθου, θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό ήταν ευκαιρία για την Αθήνα να εμπλακεί, παίρνοντας το μέρος της Κέρκυρας. Αυτό ήταν μια από τις αιτίες του ξεσπάσματος του Πελοποννησιακού Πολέμου
Η πόλη της Κέρκυρας Για μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε στην Κέρκυρα και ο Μέγας Αλέξανδρος στα νεανικά του χρόνια. Το νησί πολύ γρήγορα πέρασε στην κυριαρχία των Ρωμαίων κατά τη σταδιακή εξάπλωσή τους προς ανατολάς. Πλήθος βαρβάρων πέρασαν και λεηλάτησαν το νησί κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου λόγω του ότι ήταν προγεφύρωμα για τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές και ήλεγχε την είσοδο της Αδριατικής. Βάνδαλοι, Οστρογότθοι, Μουσουλμάνοι από τις ακτές της νότιας Ιταλίας που ρήμαζαν στην κυριολεξία τις περιοχές αυτές πλήγωσαν την ειρηνική πορεία του νησιού στο χρόνο. Κατόπιν ακολούθησαν Νορμανδοί σκληροί βορειοευρωπαίοι που την εποχή εκείνη είχαν κατακτήσει τη νότια Ιταλία και Σικελία. Ο αρχηγός τους Γυισκάρδος κατέκτησε την Κέρκυρα. Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους και τη διανομή των Βυζαντινών εδαφών από τους κατακτητές η Κέρκυρα περιήλθε στους Βενετούς, με διαστήματα επανάκτησής της από τους Έλληνες, αλλά και πάλι κατακτήθηκε από τους Ανδεγαύους το 1267.
Η πόλη της Κέρκυρας Επανήλθαν οι Βενετοί το 1386 και αρχίζει για την Κέρκυρα μια μακραίωνη περίοδος ενετοκρατίας που έδωσε το χρώμα και τον αέρα που ως σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε. Αυτή την περίοδο το νησί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και οικονομική ευημερία, η πόλη της Κέρκυρας βρισκόταν μέσα στο φρούριο, αλλά έξω είχε απλωθεί μια νέα πόλη ατείχιστη όμως, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους επιδρομές αλλοφύλων. Και για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια αποτελεσματικά, δημιουργήθηκε μια τεράστια έκταση μπροστά από το φρούριο η σημερινή πλατεία σπιανάδα. Το 1431 για πρώτη φορά εμφανίστηκαν Τούρκοι στο νησί και προσπάθησαν μάταια να το καταλάβουν.
Η πόλη της Κέρκυρας Το 1537 Τούρκοι υπό τον τρομερό αρχηγό του στόλου Βαρβαρόσσα κατέστρεψαν την πόλη εκτός των τειχών και ρήμαξαν την κερκυραϊκή ύπαιθρο παίρνοντας 20.000 αιχμαλώτους. Το 1571 επανέρχονται οι Τούρκοι και πολιορκούν με μανία την πόλη χωρίς τελικά αποτέλεσμα, αλλά κατέστρεψαν το νησί από άκρον εις άκρου. Ύστερα από αυτά τα γεγονότα η Βενετία τειχίζει τη νέα πόλη με το λεγόμενο νέο φρούριο, προσπαθώντας να προστατέψει το νησί από τις επιδρομές των Τούρκων. Το 1716 οι Τούρκοι επανήλθαν με πολυπληθή στρατό να καταλάβουν το νησί, αλλά με την πολύ καλή άμυνα και με την εποπτεία του στρατάρχη Σούλεμπουργκ και αυτή η πολιορκία δεν έφερε για τους Τούρκους τα ποθητά αποτελέσματα. Η Βενετία, παρότι άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα της στην Κέρκυρα, δεν κατάφερε να την προστατέψει επαρκώς, γιατί έζησε μεγάλες σφαγές και καταστροφές από τις επιδρομές των Τούρκων.
'Η πόλη της Κέρκυρας Το 1797 ως το 1799 η Κέρκυρα πέρασε στα χέρια των Γάλλων. Κατόπιν πέρασε σε μια ιδιότυπη Ρωσοτουρκική κατοχή,κάτω από τη διοίκηση των Ρώσων. Μετά από πολλές συζητήσεις μεταξύ των Τούρκων και Ρώσων αποφάσισαν να ιδρυθεί η Επτάνησος Πολιτεία. Το 1807 ως και το 1814 επέστρεψαν οι Γάλλοι του Ναπολέοντα στην Κέρκυρα και κατά την διάρκεια της παρουσίας τους έδωσαν χρώμα και μια αίσθηση γαλλική στη πόλη. Με την κατάρρευση των αυτοκρατορικών Γάλλων του Ναπολέοντα, αγγλικός στρατός καταλαμβάνει την Κέρκυρα το 1815 και παρέμειναν εκεί ως το 1864, οπότε το νησί ενσωματώθηκε στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα Επτάνησα.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Η Πόλη της Κέρκυρας
Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.
'Η πόλη της Κέρκυρας Ίσως το πιο φημισμένο της αξιοθέατο είναι το νησάκι μπροστά στο Κανόνι, που συνδέεται με αυτό μέσω μιας μικρής λωρίδας στεριάς, πάνω στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Πάνω στο μικρό αυτό νησάκι βρίσκεται μια μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου ή 12ου αιώνα. Επίσης αξιόλογα κτίσματα είναι και τα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, ένα από τα ωραιότερα ανάκτορα γεωργιανού ρυθμού που άφησε πίσω της η Αγγλοκρατία. Παραδοσιακά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας είναι η «παστιτσάδα», το «σοφρίτο» και το «μπουρδέτο». Η πόλη της Κέρκυρας έχει πληθυσμό 28.185 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι ένα από τα πιο παλιά αστικά κέντρα της Ελλάδας. Πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων Τριμυθούντος, το άφθορο σκήνωμα του οποίου φιλοξενείται στον ομώνυμο ναό, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο ιδιαίτερους που υπάρχουν. Κάθε χρόνο τον επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πλήθος ξένων.
'Η πόλη της Κέρκυρας Ο Δήμος Κερκυραίων είναι ο πολυπληθέστερος Δήμος της Κέρκυρας, εφόσον περιλαμβάνει όλη την πόλη της Κέρκυρας, η οποία είναι και η πρωτεύουσα του Νομού της Κέρκυρας. Έχει ενετικά αρχοντικά και τα κτίρια είναι υδροχρωματισμένα με το παραδοσιακό κερκυραϊκό χρώμα τής ώχρας. Έχει πλήθος εκκλησιών, οι σπουδαιότερες από τις οποίες είναι η Καθολική Μητρόπολη των Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου, η Ανατολική Μητρόπολη της Παναγίας Σπηλιωτίσσης και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος. Έχει ιστορικά κτίρια, όπως η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, όπου στεγάζεται το μοναδικό στην Ελλάδα Σινοϊαπωνικό Μουσείο, το Λιστόν, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το μέγαρο τής Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, το μέγαρο της παλαιάς Ιονικής Τράπεζας, το σημερινό Δημαρχείο, το περίφημο Θέατρο Σαν Τζιάκομο, το μέγαρο τής Ιονίου Βουλής, το μέγαρο τής Ιονίου Ακαδημίας, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία τού Ιονίου Πανεπιστημίου.
'Η πόλη της Κέρκυρας Η πόλη διαθέτει όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, τράπεζες, αστυνομία, στρατολογία, δημοτικές υπηρεσίες, σταθμούς τηλεοράσεως και ραδιοφώνων, διεθνές λιμάνι κι αεροδρόμιο προσιτό σε κάθε είδους αεροσκάφους. Είναι έδρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, της Νομαρχίας Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Αξιοθέατα
Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο συναντώνται στον Άη Γόρδη, τη Γλυφάδα, τη λίμνη Κορισσίων, τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων, το Μαραθιά,τον Γαρδένο, την Κασσιώπη, το Σιδάρι, τη Ρόδα,την Αχαράβη, τον Αλμυρό, τη Δασιά, στην Παλαιοκαστρίτσα και σε άλλες περιοχές. Αλλά και χωριά στην ενδοχώρα της Κέρκυρας ασκούν μια γοητεία, όπως οι Σιναράδες, ο Άγιος Ματθαίος, οι Βαρυπατάδες, η Κορακιάνα, οι Γιαννάδες, οι Καρουσάδες, η Επίσκεψη,ο Χλωμός, ο Σπαρτύλας, η Λευκίμμη, πνιγμένα μέσα στο πράσινο.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Οι παραλίες της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές παραλίες. Χώρια από το ότι είναι μεγάλο νησί, η φυσική διαμόρφωση των ακτών της της έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στο Ιόνιο. Παραλίες σε πολύ αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές.Πανέμορφες παραλίες ακόμη και δίπλα στην πόλη της Κέρκυρας. Παραλίες με χρυσή άμμο ή παραλίες με βότσαλο. Παραλίες όπου μπορείτε να απομονωθείτε και να ξεχαστήτε στο καλοκαιρινό σας όνειρο. Στην Κέρκυρα το μόνο βέβαιο είναι ότι αργά η γρήγορα θα βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Παραλία Αλμυρός Αχαράβης
Η μήκους 7 χλμ. παραλία του Αλμυρού στην Αχαράβη, πνιγμένη στις αμμοθίνες, βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Κέρκυρας (35 χλμ από την Πόλη), γνωστές για τα ρηχά τους νερά, ιδανικά για παιδικό παιχνίδι και την ψιλή, χρυσαφιά άμμο. Στην αμμουδιά του Αλμυρού, που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της κοσμοπολίτικης, Αχαράβης οι λουόμενοι απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα νερά αλλά και τη σχετική ησυχία, σε αντιδιαστολή με την τουριστική Αχαράβη, χωρίς να τους λείπουν οι απαραίτητες ανέσεις –ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψαράκι αλλά και σπιτικές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Παραλία Έρμονες
Οι Έρμονες της Κέρκυρας είναι ο τόπος του μύθου και του θρύλου. Ο μικρός οικισμός των Ερμόνων φωλιάζει στον ομώνυμο κλειστό όρμο, ο οποίος περιβάλλεται από καταπράσινους, απότομους λόφους αφήνουν μια γεύση απομόνωσης και δέους στον επισκέπτη.Σύμφωνα με το μύθο στον όρμο αυτόν έπαιζε με τις θεραπαινίδες της η Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, όταν μια μέρα ανακάλυψε στην αμμουδιά το πιο περίεργο δώρο της θάλασσας: το ναυαγό Οδυσσέα. Τη μαρτυρία του μύθου έρχεται να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Όμηρος, αφού στην Οδύσσεια η περιγραφή του τόπου, που πρόσφερε στον πολύπαθο βασιλιά της Ιθάκης το ιδανικό καταφύγιο είναι ταυτόσημο με τις Έρμονες, λες και τίποτα δεν τις άγγιξε εδώ και χιλιάδες χρόνια.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Αγιος Στέφανος Αυλιωτών
Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, ο Άγιος Στέφανος, βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ από την Πόλη και μόλις μια ανάσα από την άλλη ξεχωριστή παραλία, του Αρίλλα, στις βορειοδυτικές ακτές του σμαραγδένιου νησιού. Το ομώνυμο χωριουδάκι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του ακρωτηρίου, ενώ προσφέρει μια πανέμορφη θέα προς τα Διαπόντια νησιά. Εξάλλου τα καϊκάκια που δένουν στο γραφικό λιμανάκι πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις προς τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και το Μαθράκι. Η τεράστια αμμουδερή παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, πεντακάθαρα και με τη «βούλα» της Γαλάζιας Σημαίας της Ε.Ε., είναι ασφαλή και θεωρείται ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία θα απολαύσουν το παιχνίδι στην ξανθιά άμμο ενώ οι μεγαλύτεροι σίγουρα θα περιμένουν κάθε βραδάκι με λαχτάρα τη δύση του ήλιου, για να απολαύσουν ένα ακόμη υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Μολονότι απαράμιλλης ομορφιάς ο Άγιος Στέφανος δεν έχει υποκύψει ακόμη στις σειρήνες του μαζικού –και συχνά καταστροφικού- τουρισμού ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους λουόμενους όλες τις απαραίτητες ανέσεις, ομπρέλες και ξαπλώστρες, προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Beach bars και ταβερνάκια, ανοιχτά από το πρωί, προσφέρουν καφεδάκι, κοκτέιλς και φαγητό, όλη την ημέρα.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Αλυκές Λευκίμμης
Η περιοχή των Αλυκών της Λευκίμμης για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως Αλυκή και έτσι δεν ήταν ιδιαίτερα προσβάσιμη ως παραλία για χρήση από τους παραθεριστές. Τα τελευταία χρόνια που έχει σταματήσει η λειτουργία της Αλυκής η περιοχή έχει αναδείξει την ομορφία της και το υπέροχο φυσικό τοπίο της. Ταυτόχρονα έχουν γίνει επεμβάσεις αποκατάστασης στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις καθώς και εξαιρετική διαμόρφωση όλης της περιοχής. Μεγάλες αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά θα σας προσφέρουν απλόχερα το Κερκυραικό καλοκαίρι.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Παραλία το κανάλι του έρωτα
Αριστερά από την μεγάλη παραλία στο Σιδάρι θα βρείτε το περίφημο Canal D'Amour, ένα άνοιγμα στο βράχο μέσα στη θάλασσα, μια σήραγγα. Η παράδοση λέει ότι όποιος κολυμπήσει σε αυτό το πέρασμα, στην άλλη πλευρά θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του. Ολόκληρη η παραλία είναι διάσπαρτοι από μικρούς όρμους και σπηλιές. Ο ψαμμόλιθος των βράχων της περιοχής διαβρωμένος από το νερό και τον αέρα σχηματίζει εντυπωσιακά σύνολα που είναι λες και τα σκάλισε το χέρι κάποιου εκκεντρικού καλλιτέχνη.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Αστρακερή
Η παραλία της Αστρακερής είναι φωλιασμένη στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας, σε απόσταση 39 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, στο δρόμο προς την πολυσύχναστη Ρόδα. Στην τοπική κερκυραϊκή διάλεκτο «Αστρακερή» ονομάζεται η τοποθεσία, που έχει καλυφθεί από αστράκες. Πρόκειται για μια ιδανική παραλία για οικογένειες, καθώς τα ρηχά της νερά και η αχανής αμμουδιά, όχι σε μήκος αλλά σε πλάτος, θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, ειδικά τις μέρες που δε φυσάει, σύνηθες φαινόμενα στις βόρειες κερκυαραϊκές ακτές. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη, καθώς οι λουόμενοι εύκολα βρίσκουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ενώ δε λείπουν και οι ταβερνούλες. Ο πολύ μακρύς μόλος, όπου οι ψαράδες δένουν τις βάρκες τους, ξεχωρίζει στην παραλία της Αστρακερής και είναι ιδανικός για περίπατο.
'Η πόλη της Κέρκυρας
Κλίμα
Το κλίμα της Κέρκυρας είναι θαλάσσιο μεσογειακό, με δροσερό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα. Έτσι,  έχει περίπου την ίδια μέση ετήσια θερμοκρασία με την Αθήνα, αν και βρίσκεται πολύ βορειότερα από αυτή.  Ο ψυχρότερος μήνας του έτους είναι ο Ιανουάριος και ο θερμότερος ο Αύγουστος. Το ετήσιο θερμομετρικό εύρος φτάνει τους 15,7°C.  Το φθινόπωρο είναι πολύ θερμότερο από την άνοιξη,  λόγω των ανέμων του νότιου και του νοτιοδυτικού τομέα, καθώς και της μεγαλύτερης υφεσιακής δράσης του φθινοπώρου.  Ο χειμώνας είναι γενικά ήπιος,  όμως εξαιτίας των ανέμων του βόρειου τομέα, και ιδιαίτερα του Μπόρα (που προέρχεται από την Αδριατική),  το κρύο γίνεται μερικές φορές έντονο,  με την απόλυτη θερμοκρασία να έχει αγγίξει τους ­5°C.  Το καλοκαίρι η θερμοκρασία δεν αγγίζει υψηλά επίπεδα και δεν υπερβαίνει τους 39°C. H υγρασία είναι σχετικά μεγάλη: 75 βαθμοί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, 67 βαθμοί από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και 70 βαθμοί κατά τους υπόλοιπους μήνες. Η νέφωση είναι μικρή και ανάλογη με αυτήν της Αττικής:  3,9 της κλίμακας 0­10.  Οι αίθριες ημέρες φτάνουν τις 144 ετησίως. Ως προς τους ανέμους, από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο επικρατούν οι νοτιοανατολικοί, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο οι νότιοι και από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο οι βορειοδυτικοί· δηλαδή τα μελτέμια στην Κέρκυρα (όπως και σε όλο σχεδόν το Ιόνιο) παρουσιάζονται ως βορειοδυτικοί άνεμοι. Η Κέρκυρα δέχεται πολλές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας, με μέσο ετήσιο ύψος περίπου 1.150 χιλιοστά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νησί βρίσκεται δυτικά του ορεινού κορμού της Ελλάδας, που παρουσιάζει μεγάλη υφεσιακή δράση και μεγάλη συχνότητα νότιων ανέμων κατά την ψυχρή περίοδο του έτους.  Η θερινή ξηρασία είναι σημαντικά περιορισμένη. Οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και σχεδόν το ίδιο ισχύει και για το χαλάζι. Αντίθετα,  συχνές είναι οι καταιγίδες και ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο,  περίοδος κατά την οποία το Ιόνιο δέχεται περισσότερες καταιγίδες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Η εταιρία μας συνεργάζεται με πάρα πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Σε περίπτωση που βρείτε αλλού καλύτερες τιμές ενημερώστε μας!!!!
Περισσότερα
Βρείτε το ξενοδοχείο διαμονής σας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς με την εγγύηση ενός μεγάλου Tour Operator.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το kantzos.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Για να την αποκτήσετε χρειάζεται να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα! Εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία της μηχανής αναζήτησης του kantzos.gr τη χώρα αφετηρίας (Ελλάδα ή Κύπρο) και τη χώρα προορισμού.
Περισσότερα

Proud Member of

We accept the following Cards
G.N.T.O Licence:0206E60000410501 | E-mail: Press Here